10 jaar ambtenaar… en ja ik ben daar fier op.

Ik heb vandaag wat te vieren! Nu ja… eigenlijk heb je elke dag iets te vieren, maar vandaag is, wat ze noemen, een mijlpaal in mijn leven. Exact 10 jaar geleden startte ik mijn allereerste werkdag. Ook 10 jaar geleden werd ik ambtenaar. En awel ja… ik ben daar fier op ;).

Een beetje nerveus zette ik mijn allereerste stappen bij de FOD Economie. “Die kleine van interne communicatie”… maar al snel hadden ze daar door dat die klein veel lawaai kon, of neen correctie… kan maken. En die kleine verlegen meid verdween al snel op de achtergrond.

Bij mijn 10 jaar bijdrage aan de Belgische economie, horen natuurlijk ook tien hoogtepunten:

 • De opbouw en uitgroei van een intern communicatiebeleid: 
  het was fijn om hier mee van aan de wieg te staan 10 jaar terug. Nog maar net de lancering van Ec[h]o, samen mee bedenken hoe we van dit bedrijfsblad een succes konden maken, meewerken aan het project “cascadecommunicatie” en de opstart van onze eigen interne nieuwsbrief “Buzz”.
 • Mijn jaren als accountmanager: 
  na enkele jaren de focus op interne te leggen, wou ik meer proeven van de communicatie. Ik kreeg de kans om accountmanager te worden bij de FOD Economie. Opstellen van communicatieplannen, samen met de “klant” kijken hoe we bepaalde communicatieacties tot een goed einde konden brengen, de vele contacten,… Wellicht de periode in heel mijn carrière die mij tot nu toe het meeste gevormd heeft tot wie ik vandaag professioneel geworden ben.
 • Belgische Voorzitterschap:
  wellicht ook het allerhoogste hoogtepunt uit mijn voorbije korte carrière. Het bewijs hiervan? Het was de aanleiding voor mijn allereerste blogbericht. Dit gevoel moest ik delen met de rest van de wereld.   Het Belgische Voorzitterschap zit in mijn hartje… En zij die erbij waren… weten wat ik bedoel 🙂
 • Sociale media en de overheid: 
  het eerste keerpunt in mijn carrière. Ik besloot mijn master communicatiewetenschappen te behalen aan de VUB. Een intense 3 jaar waar ik werk en studies gecombineerd heb. Het eindresultaat… een masterproef die mijn leven veranderde. Het was de stap naar de sociale media wereld, het was de aanzet voor vele lezingen en het begin van een nieuw tijdperk.
 • Twunches:
  een bron van inspiratie. Momenten die ervoor gezorgd heb dat ik heel wat mensen heb leren kennen. Mensen met wie ik vandaag de dag nog steeds samenwerk.
 • Hipste ambtenaar: 
  Spreekt voor zich dat deze niet in het lijstje mocht ontbreken. Dankzij Peeters en Pichal mag ik mezelf “De hipste ambtenaar van de 21ste eeuw” noemen. Nooit gedacht dat die titel zo een impact ging hebben. Ik besloot de titel met trots te dragen en begreep dat als we iets wilden doen aan het imago van de ambtenaar we het heft in eigen handen moesten nemen. We hoeven ons niet te schamen als ambtenaar… we’re a Civil Servant! 🙂
 • Club 35:
  dat laatste brengt me feilloos bij hoogtepunt nummer 7. Ik stond niet alleen in mijn strijd. Neen we waren en zijn met velen die geloven in verandering. We vonden elkaar als bondgenoten in onze strijd naar een innovatie overheid, in onze strijd naar een positief imago voor de overheid. Club 35 werd het Belgische netwerk voor ambtenaren die samen ideeën uitwisselen, werken aan hun eigen ontwikkeling en de toekomst van de overheid en het imago van de ambtenaar in een positief licht zetten.
 • Burnout:
  En ja… iets wat verbazend misschien maar ook deze periode is voor mij een hoogtepunt uit mijn carrière. Mijn burnout was een belangrijk kantelpunt. Niet enkel op persoonlijk, maar ook op professioneel vlak. Mijn burnout heeft mij gemaakt tot wie ik ben. Het heeft mij geleerd dat ik moet loslaten en het heeft mij doen beseffen dat wij ons daar niet voor hoeven te schamen.
 • De stap naar de FOD Financiën en de opstart van een eigen zaak.
  Weer een kantelpunt. Tijd om de FOD Economie, waar ik zoveel geleerd had, los te laten. Tijd om terug te blikken op de personen die mij bijna 9 jaar lang geïnspireerd hebben en me hierdoor “vorm” gegeven hebben. Tijd om los te laten… en tijd om eerste stapjes te zetten in een nieuw avontuur. Een avontuur waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. De ontwikkeling van een nieuw sociaal media beleid, de uitrol van een online marketing strategie,…
  Maar bezige bijtjes zitten niet graag stil. Ik heb mijn speeltuin nodig… en daarom: DDDSJ-Consultancy. Een droom die werkelijkheid wordt. Want: dromen – durven – doen!
 • Iedereen die ik op mijn pad tegenkwam…  
  Met een goed gevoel kijk ik op de voorbije 10 jaar terug. I had my ups.. I had my downs, maar als ik kijk naar wat ik de afgelopen jaren heb bijgeleerd en gerealiseerd… dan ben ik fier. Tien jaar geleden had ik nooit gedacht te staan waar ik vandaag de dag sta. Maar… ik legde die 10 jaar niet alleen af.Ik wil dan ook van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen die mijn weg die afgelopen 10 jaar gekruist heeft te bedanken. Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Op de één of andere manier hebben jullie elk jullie steentje bijgedragen tot de persoon wie ik vandaag professioneel ben. Sommige van jullie legde een kleine steen… andere legde hele muren, sommige bleven collega’s, andere werden echte vrienden, maar hoe klein of hoe groot jullie plaatsje in mijn leven, dankzij jullie sta ik nu waar ik sta. Dankzij jullie waren de voorbije tien jaar een plezier en zijn die jaren voorbij gevlogen. Daarvoor, uit de grond van mijn hart,

Bedankt! 

Michael-Altshuler-Time-flies-640x400

 

Please follow and like us:
Pin Share

Gepubliceerd door

Sara Jane

- Verloofd met de liefste - Mama van 2 helden, plusmama voor 1 heldin - Levensgenieter en verlekkerd op al wat de zee te bieden heeft - Communicatieheld - Passie voor (Departement) Onderwijs - Krijgt energie wanneer ze mensen dingen laat doen waarvan ze zelf dachten dat ze het nooit zouden kunnen. Sommigen noemen dit leiderschap. Ik ga voor coaching - Positief, realtisch, creatief en soms een tikkeltje eigenwijs - Onzeker, al zullen velen dat ontkennen - Geen open boek. Al denken velen van wel - Digital geek - Social (media) freak - Ten alle tijden: gewoon mezelf

Een gedachte over “10 jaar ambtenaar… en ja ik ben daar fier op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 172 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 173 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 174 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 252

Enjoy this blog? Please spread the word :)