De eerste school… Euh werkdag

Na 3 weken verlof is het morgen tijd voor de nieuwe uitdaging. En het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want ik neem mijn rol als ambtenaar terug op. Dit keer ten dienste van het onderwijs.

Ik start morgen als directeur Communicatie (coördinator Informatie & Communicatie Onderwijs ) bij het Departement Onderwijs van de Vlaamse Overheid.

Puur op basis van de vacature kan ik zeggen dat het team Informatie en Communicatie verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, (eind)redactie en
onderhoud van de website: onderwijs.vlaanderen.be. Deze website is er voor ouders, leerlingen, studenten
en cursisten, directies en administraties en onderwijspersoneel.

ICON zorgt ook voor de (praktische)organisatie en ondersteuning van evenementen en studiedagen.

Daarnaast staat dit team in voor de ontsluiting van de wetgeving en omzendbrieven (Edulex) zodat directies en administraties over de actueel,
geldende regelgeving beschikken.

Andere belangrijke taken van dit team zijn:
• Communicatie over onderwijs via verschillende mediakanalen (nieuwsbrieven, sociale media,
1700infolijn… en in de pers.
• Het geven van communicatieadvies.
• Uitwerken van communicatiestrategie en-beleid.
• Grafische vormgeving van publicaties.
• Ondersteunen van de implementatie van de huisstijl.
• Publicatiebeleid, aanmaak en verspreiding van zowel online als offline publicaties
• Het organiseren en ondersteuning bieden bij het opzetten van evenementen, studiedagen, …
• Het verzorgen van de interne communicatie van het departement onderwijs en vorming

Ik blijf mijn communicatiewereld trouw. Ik hoop dan ook dat ik mijn ervaring van de afgelopen jaren op de verschillende vlakken van communicatie (intern, extern, events, digital,…) kan delen met mijn team en samen met hen mag verder bouwen aan het mooie werk dat ze al geleverd hebben.

Daarnaast wil ik mijn passie voor het leidinggeven verder delen. Ik wil terug bouwen aan een team, mee richting geven samen met elk van hen en vooral elk van hen het vertrouwen geven in zichzelf en in elkaar. Ik blijf immers geloven dat een leidinggevende een team niet alleen kan maken. Daarvoor heb ik éénieder van dat team nodig. Vertrouwen en geloof zijn voor mij dan ook de belangrijkste bouwstenen.

Ik koos met onderwijs wel voor een heel nieuw domein. Materie die me enorm boeit en waar volgens mij nog heel veel ruimte is om te veranderen en dit in het belang van de toekomst van onze kinderen. Onmiddellijk de belangrijkste reden waarom ik deze nieuwe uitdaging niet uit de weg wou gaan.

Morgen dus een nieuwe schooldag voor mij. Zo voelt het alvast aan. Zeer benieuwd om mijn nieuw team te leren kennen, collega’s te ontmoeten,… Ik vraag me nu al af wat die eerste dag allemaal met zich mee gaat brengen van eerste indrukken.

Ik kijk er alvast enorm naar uit om eraan te beginnen. Heel wat nieuwe gezichten en nieuwe namen. Oh… Voor de nieuwe collega’s die dit gaan lezen… Ik ben een ramp in namen. Neem dat niet persoonlijk op… Het komt wel goed en… Ik heb gewoon andere kwaliteiten?.


 

Please follow and like us:
Pin Share

Gepubliceerd door

Sara Jane

- Verloofd met de liefste - Mama van 2 helden, plusmama voor 1 heldin - Levensgenieter en verlekkerd op al wat de zee te bieden heeft - Communicatieheld - Passie voor (Departement) Onderwijs - Krijgt energie wanneer ze mensen dingen laat doen waarvan ze zelf dachten dat ze het nooit zouden kunnen. Sommigen noemen dit leiderschap. Ik ga voor coaching - Positief, realtisch, creatief en soms een tikkeltje eigenwijs - Onzeker, al zullen velen dat ontkennen - Geen open boek. Al denken velen van wel - Digital geek - Social (media) freak - Ten alle tijden: gewoon mezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 172 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_copylinkIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 173 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 174 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 253

Enjoy this blog? Please spread the word :)