Eindhalte

Het was vandaag mijn laatste dag bij De Lijn Vlaams-Brabant. Ik geef eerlijk toe dat ik 1,5 jaar geleden nooit gedacht had deze zin zo snel te moeten schrijven. Zelfs toen ik een half jaar geleden mijn blog schreef over één jaar bij De Lijn had ik geen flauw idee dat het zo snel zou gaan….
In diezelfde blog kon je lezen over de grote veranderingen bij De Lijn. Ondertussen denk ik dat niemand er naast heeft kunnen kijken: negatieve artikels in de pers, stakingen bij De Lijn en ontevreden medewerkers waren de laatste maanden jammer genoeg meer regel dan uitzondering. Of dit nu dé reden is van mijn vertrek? Neen, maar het heeft er wellicht allemaal ook geen deugd aan gedaan.
Ik geloof nog steeds dat heel de reorganisatie noodzakelijk is. Ik geloof ook dat De Lijn deze reorganisatie moet doorvoeren om klaar te staan tegen 2020. En ik geloof nog steeds dat De Lijn een belangrijke, zo niet de belangrijkste rol moet spelen in de openbaar vervoerswereld. Ik vrees alleen dat samen met mij, vele collega’s het moeilijk hebben met de manier waarop medewerkers de voorbije maanden de reorganisatie hebben moeten ondergaan. De vraag is natuurlijk…was er een andere manier mogelijk?
Los hiervan kreeg ik de kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Mechelen was voor mij niet onoverkomelijk, maar de verleiding om terug naar Brussel te keren kon ik helemaal niet weerstaan. Bovendien krijg ik de kans om van de verschillende aspecten van communicatie te blijven proeven, in plaats van terug te moeten kiezen voor één bepaalde richting. De veranderingen waren gewoon de opportuniteit om met iets nieuws te starten. Het lot.

Hoe dan ook wil ik vooral op een positieve manier terugkijken op mijn voorbije 1,5 jaar bij De Lijn. Ik heb fantastische collega’s leren kennen en het mag gezegd, ik had een topteam. Beelden zeggen dan ook meer dan woorden: https://www.magisto.com/video/LwAdYlwaRCgqVEJnCzE
Er is dus helemaal geen spijt. In dat 1,5 jaar heb ik heel wat geleerd dankzij de reorganisatie. Daarnaast leerde ik heel wat bij over de werking van De Lijn en het openbaar vervoer in het algemeen. Ik had al veel respect voor de mensen op het werkterrein en dat is enkel groter geworden. Ik blijf een fiere ambassadeur voor De Lijn. Uit het oog is zeker niet uit het hart. Ik zal het nieuws de komende maanden zeker blijven volgen en ik ben benieuwd naar de volgende stappen bij De Lijn. Ik hoop oprecht dat De Lijn een eerlijke kans krijgt om zichzelf te bewijzen en ik hoop oprecht dat De Lijn niet langer het slachtoffer moet zijn van politieke discussies.
Ik hoop vooral voor mijn team en al mijn collega’s dat er snel duidelijk mag zijn over hun toekomst. We hebben heel lang op nieuws moeten wachten en denk dat iedereen nu gewoon zo snel mogelijk aan de slag wil om samen vooruit te gaan.
Ik kijk met een warm gevoel terug op het voorbije anderhalf jaar.
Interviews aan ROBTV, Ring TV, VRT, VTM, Radio 2, Het Laatste Nieuws, Het nieuwsblad,…. een ervaring die niemand me nog afneemt. Al geef ik toe dat ik het niet zal missen om om 06u00 uit mijn bed gebeld te worden :). Voor al die journalisten: bedankt voor de fijne samenwerking. Bedankt voor jullie begrip en vooral bedankt om mij steeds op mijn gemak te stellen.
Bedankt aan iedereen buiten De Lijn waarmee ik heb mogen samenwerken: LDV, Live Nation (Rock Werchter), Politie Leuven, Stad Leuven, Brussels Airport, Arch, EY, …. Ik heb met elk van jullie een zeer goed contact gehad en was dan ook een plezier om samen aan projecten te werken.
Maar tenslotte bedankt aan alle lieve collega’s bij De Lijn.
Bedankt aan de collega’s uit de verschillende entiteiten. Het was fijn dat ik steeds bij jullie terecht kon voor goede raad, advies of om samen aan een project te werken. Eén ding ga ik niet zo missen… eindeloze TO’s :).
En vooral bedankt aan alle mensen bij De Lijn Vlaams-Brabant. Dankzij jullie kwam ik terecht in een grote warme “familie”. Een familie die jammer genoeg met heel de reorganisatie uit elkaar dreigt te vallen. Maar jullie maken hopelijk snel deel uit van een nog grotere De Lijn familie. Jullie zijn toppers met heel wat expertise en ervaring en ik hoop uit de grond van mijn hart dat heel de reorganisatie er niet voor zorgt dat we heel wat van die ervaring en expertise gaan verliezen. Dat zou zonde zijn. Zonde voor De Lijn, maar nog meer, zonde voor de reiziger.
Bedankt aan alle dispatchers, controleurs, technici, chauffeurs, mensen van planning en exploitatie, mensen van de halteploegen, regiomanagers,…. die mij de voorbije maanden het reilen en zeilen van De Lijn hebben leren kennen. Bedankt voor een fijne tijd samen, bedankt om mij snel verder te helpen wanneer we informatie nodig hadden voor communicatie en vooral bedankt voor jullie steeds ongezouten mening met mij te delen :).
Bedankt aan de “platte jatten club” :). Bedankt voor het luisterende oor, bedankt voor de domme moppen, bedank voor de fijne culinaire avonden en bedankt om zoveel meer te zijn dan collega’s.
Philippe, Johan en Guy: bedankt om mij als mijn leidinggevenden de nodige vrijheid en ruimte te geven om mijn eigen ding te doen. Bedankt voor het vertrouwen. Bedankt om mij af en toe op de proef te stellen en bedankt om mij op mijn eigen manier mijn team richting te laten geven.
Steffannie: bedankt om mijn klankbord te zijn. Bedankt voor het luisterende oor en vooral bedankt voor mijn stafmaatje te zijn ;).
En een laatste oprecht dankjewel aan mijn team. Nico, Larissa, Mathieu, Lien, Johan, Joëll, Geert (en toch ook wel wat Joachim en Annelies ;)) Bedankt voor het vertrouwen dat jullie in mij hadden. Bedankt om één voor één er samen voor te zorgen dat we een sterk team vormden. Bedankt om telkens weer jullie zelf te zijn en te blijven. Ik geloof in elk van jullie. Ik geloof ook in elk talent en alle competenties die jullie hebben. En ik heb er ook alle vertrouwen in dat jullie die op een fantastische manier blijven inzetten. Blijf op elk moment in jullie zelf geloven. Jullie zijn goud waard.
Voor mij eindigt het verhaal van De Lijn (voorlopig) hier. Voorlopig, want zeg nooit, nooit. Ik geloof dat ik gewoon een paar jaar te laat bij De Lijn begonnen ben. Ik ben in een moeilijke periode gestart, waardoor ik jammer genoeg de toptijden heb moeten missen. Ik wil nog steeds geloven dat die toptijden terugkomen. Daar zorgen elke dag opnieuw heel wat fantastische mensen bij De Lijn voor. Ze hebben een hart voor de reiziger en dat neemt niemand hen zomaar af.
Lieve collega’s: dank je wel!

Geen vaarwel, wel een tot ziens. Veel succes!
ps: Nico, Larissa, Lien: geniet van jullie persoonlijke geschenkje. 😉
en ps 2: hou begin september jullie postbakjes in de gaten 🙂

Please follow and like us:
Pin Share

Gepubliceerd door

Sara Jane

- Verloofd met de liefste - Mama van 2 helden, plusmama voor 1 heldin - Levensgenieter en verlekkerd op al wat de zee te bieden heeft - Communicatieheld - Passie voor (Departement) Onderwijs - Krijgt energie wanneer ze mensen dingen laat doen waarvan ze zelf dachten dat ze het nooit zouden kunnen. Sommigen noemen dit leiderschap. Ik ga voor coaching - Positief, realtisch, creatief en soms een tikkeltje eigenwijs - Onzeker, al zullen velen dat ontkennen - Geen open boek. Al denken velen van wel - Digital geek - Social (media) freak - Ten alle tijden: gewoon mezelf

Een gedachte over “Eindhalte”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 172 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 173 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 174 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 252

Enjoy this blog? Please spread the word :)