hipste ambtenaar van de 21ste eeuw

Een titel die ik met de nodige trots zal dragen, de rest van mijn carrière!

Het was even verschieten toen ik een telefoontje kreeg van Peeters en Pichal die me vertelden dat ik werd uitgekozen tot vrouwelijke hipste ambtenaar. Maandagochtend werd ik in de studio verwacht en kon ik me vrij maken? euh.. euh, ja zeker? Geen idee van wat ik daar moest gaan doen, besliste ik om ’s ochtends vroeg uit de Ardennen te vertrekken naar de VRTtoren.  Als hippe ambtenaar moest ik toch laten zien dat ik efficiënt was, en een weekje Ardennen zou me dus niet tegenhouden om in de studie te verschijnen.

En zo gebeurde het, live in de studios van Peeters en Pichal, het bracht de nodige zenuwen met zich mee, maar blijkbaar bracht ik het er toch niet al te slecht van af… Luister zelf:  

Het was een fijne ervaring en ja… ik zou het wel opnieuw moeten doen. Misschien moet ik stilaan toch een carrière als woordvoerster opteren? ach we kunnen maar blijven dromen :). Op de titel blijf ik alvast fier. Als ze me nu vragen wat ik doe, zal mijn antwoord niet meer zijn: bediende in de openbare sector, maar wel: hipste ambtenaar van de 21ste eeuw, en u? Ik vecht al een tijdje tegen dat typische beeld van de collega’s, omdat ik weet dat er zoveel zijn die niet aan dit beeld beantwoorden en dat er zeker een evolutie merkbaar is bij de overheid. Ik heb de titel dan wel gekregen, maar eigenlijk wil ik deze titel opdragen aan al diegenen die het beeld van de saaie, luie en trage ambtenaar willen veranderen en elke dag hard werken om dit tegen te spreken. Maar de overheid blijft een log en administratief systeem dat we dus niet van vandaag op morgen kunnen veranderen, maar Change? Yes we can! Ik krijg dan wel geen dertiende maand, geen maaltijdchecks, geen ipad en geen gigantisch salaris maar ik hou wel van mijn job en de fantastische collega’s… is dat geen rijkdom op zich?

Aan mijn chef en Minister: die Ipad is natuurlijk wel altijd welkom!

Please follow and like us:
Pin Share

Gepubliceerd door

Sara Jane

- Verloofd met de liefste - Mama van 2 helden, plusmama voor 1 heldin - Levensgenieter en verlekkerd op al wat de zee te bieden heeft - Communicatieheld - Passie voor (Departement) Onderwijs - Krijgt energie wanneer ze mensen dingen laat doen waarvan ze zelf dachten dat ze het nooit zouden kunnen. Sommigen noemen dit leiderschap. Ik ga voor coaching - Positief, realtisch, creatief en soms een tikkeltje eigenwijs - Onzeker, al zullen velen dat ontkennen - Geen open boek. Al denken velen van wel - Digital geek - Social (media) freak - Ten alle tijden: gewoon mezelf

2 gedachtes over “hipste ambtenaar van de 21ste eeuw”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 172 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 173 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 174 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 252

Enjoy this blog? Please spread the word :)