In the darkest days… there is always a little light.

Een half jaar geleden stond onze wereld even stil.  Eindelijk het nieuws dat Robbe er een broertje of zusje bij kreeg… enkele dagen later bleef alleen de leegte achter. Ik probeerde me snel te herpakken en alles wat gebeurd was los te laten en vol goede moed naar de toekomst te kijken.

Maar met het korter worden van de dagen en het afnemen van het zonlicht werd ik ook wat weemoediger. En hoe goed bedoeld ook, maar de zin: “Kop op, je weet nu tenminste dat alles nog werkt” kan ik niet meer horen. Want ik kan het niet positief draaien. Nee het is gewoon k*t. De feestdagen kregen dit jaar een zuur smaakje. We waren immers uitgerekend op 31 december. En hoewel ik dacht dat ik vrij sterk door de miskraamperiode was door geworsteld, hielden de afgelopen weken mij een spiegel voor. Elke dag komt de uitgerekende dag een beetje dichter bij… en steeds meer stel ik mezelf de vraag…  “Wat als…”.  Ik weet dat het geen zin heeft om stil te staan bij het verleden. Ik weet dat we positief moeten blijven en niet mogen opgeven. Maar of we het nu willen of niet…. dit slaat in, meer dan dat ik oorspronkelijk misschien dacht.

Het heeft tijd nodig om dit alles een plaatsje te geven. En verdriet kost heel wat energie.  Energie die je beter kunt gebruiken voor positieve dingen….

Een tijdje terug namen we de beslissing om Maelle mee op te nemen in ons gezin. Ik ken Maelle al zes jaar van bij Huize Levenslust. Zij was één van de kinderen die wij als Leo’s mee op uitstap namen. Nu ze 18 jaar is heeft ze Huize Levenslust en Karmijn achter haar gelaten en besloten wij haar een kans te geven op een zo eerlijk mogelijke toekomst. Ze komt bij ons wonen, maar het is meer dan alleen maar een dak boven haar hoofd. We nemen haar met veel liefde op in ons gezinnetje in de hoop haar een zo een goed mogelijke start voor de rest van haar toekomst te geven. Zo zijn we totaal onverwacht op 1 januari toch een gezinnetje van 4 en 2 sterretjes.  Het kleine lichtje in de duisternis. Het is helemaal geen vervanging, maar een mooie plus die we erbij krijgen. Het wordt geen fijn oudejaar…. maar ik ben er zeker van dat het een warm nieuw jaar wordt. En dat wens ik jullie allemaal toe. Warme, liefde, vriendschap en vooral… een gelukkig hart. Tot volgend jaar lieverdjes! <3

Please follow and like us:
Pin Share

Gepubliceerd door

Sara Jane

- Verloofd met de liefste - Mama van 2 helden, plusmama voor 1 heldin - Levensgenieter en verlekkerd op al wat de zee te bieden heeft - Communicatieheld - Passie voor (Departement) Onderwijs - Krijgt energie wanneer ze mensen dingen laat doen waarvan ze zelf dachten dat ze het nooit zouden kunnen. Sommigen noemen dit leiderschap. Ik ga voor coaching - Positief, realtisch, creatief en soms een tikkeltje eigenwijs - Onzeker, al zullen velen dat ontkennen - Geen open boek. Al denken velen van wel - Digital geek - Social (media) freak - Ten alle tijden: gewoon mezelf

4 gedachtes over “In the darkest days… there is always a little light.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 172 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_copylinkIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 173 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 174 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 253

Enjoy this blog? Please spread the word :)