Tijd voor een terugblik…

2012 staat voor de deur, tijd om even stil te staan bij het voorbije jaar en na te denken over het volgende…

2011 bezorgde mij zéér fijne en mooie momenten. Vele realisaties waar ik bijzonder fier op ben. Omdat het in de journaals en de kranten al teveel gaat over de negatieve zaken van 2011 wil ik even stil staan bij mijn hoogtepunten:

 • breken, verbouwen én afzien, maar ons huisje krijgt stilaan vorm 🙂

 • verkozen worden tot hipste ambtenaar dankzij het Radio1 Programma Peeters en Pichal.  Een titel waarvan ik eerst niet goed wist, wat ik er nu eigenlijk mee was. Ondertussen draag ik de titel met enige trots. Het wordt tijd dat er iets aan het imago van “de” ambtenaar gedaan wordt en als ik daar met die titel mijn steentje toe kan bijdragen: met veel plezier!

 • het behalen van mijn master Communicatiewetenschappen. De combinatie fulltime job en mijn studies waren niet eenvoudig, zeker niet als daar ook nog eens het Belgische Voorzitterschap bij kwam eind 2010, but… I survived!      “Nil volentibus arduum” (Voor zij die willen is niets onmogelijk)
  Deze zin staat nu centraal. Bovendien opende mijn masterproef: kwalitatief onderzoek naar de rol van #socialmedia voor de #overheid, voor mij vele nieuwe deuren. 1500 views, 900 downloads: ik deed het niet voor niets! 🙂 Bedankt voor zij die in mijn zijn blijven geloven.
 • Dankzij die titel kreeg ik op het werk ook de nodige erkenning, gedaan met junior Accountmanager communication, I’m a senior now ;o),
 • De geboorte van het liefste en knapste meisje in héél de wereld, mijn metekindje: Joanna <3

 • als hipste ambtenaar wil ik meewerken aan de #change bij de overheid. Samen met enkele believers werd het het netwerk #club35 opgerecht. Initieel om een platform te bieden aan de jonge ambtenaren binnen de overheid. Een netwerk waar ze kennis met elkaar kunnen delen, elkaar kunnen verrijken, co-creatie tot stand brengen etc. Stilaan werden wij de believers van de ambtenaar van de toekomst en zijn er ook heel wat +35’ers die onze iniatieven steunen. Ons netwerk blijft <35jaar, MAAR wij reiken de hand naar alle innovaters binnen de overheid om bruggen te kunnen slaan.

 •  voor alles is een eerste keer én dankzij 4Instance mocht ik dit jaar ook voor het eerst een congres aan elkaar praten en sprekers voorstellen. Een superfijne ervaring, gave me a boost 4 more!  http://www.4instance.be/ (executive Lustrum Congres – 28 oktober 2011)
 • Dankzij Laurence Vanhee werd de Summerschool2.0 opgestart! Een aantal workshops binnen de Federale én de Vlaamse Overheid waar we onze ambtenaren leerde Twitteren, Facebooken, LinkedIn’en, yammeren, … Ik blijf onze ppt’s regelmatig updaten, want we geven de workshops nog steeds, voor wie interesse heeft ;o)
 • in 2011 mocht ik meewerken aan een aantal superpublicaties: Gebruik van Sociale Media in Crisissituaties van Kortom: http://www.kortom.be/file_uploads/5047.pdf en Richtlijnen bij het gebruik van sociale media (voor de overheid) in samenwerking met de FOD P&0: http://www.fedweb.belgium.be/nl/publicaties/cc21_sociale_media.jsp Bedankt mensen, het was een fijne ervaring! Hup naar meer co-creation! Enkele van mijn quotes kun je terugvinden in het boek van Stefaan Lammertyn: Succesvol met sociale media: http://www.pixular.be/nieuws/nieuws/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=4&cHash=ad7c0cd5d6f9770e5a16031db7aa9cd8
 • Once in your life, you should be in Flair, and yes I did it ;o)

 • En dan mocht ik ook voor de eerste keer in de jury zitten. Mission Possible, de wedstrijd die op zoek ging naar innovatie bij de overheid. Nogmaals proficiat aan al de projecten die hebben meegedaan, jullie zijn het bewijs dat we anders kunnen én willen werken! Voor meer informatie over Mission Possible, zie mijn vorige blogs,
 • voor de eerst keer lid van een vrijwilligersorganisatie: www.leoclubtienen.be en ja, dat geeft een goed gevoel!

 • 2011 was ook het jaar van ShaShaSha: SHAring (ideas), SHAking (minds), SHAping (future) en dat is wat we samen met Club35 deden op 8 december. Club35 heeft al 2 zeer mooie zaken gerealiseerd in 2011: de visietekst voor de ambtenaar van de toekomst en ons evenement ShaShaSha11, in 2012 gaan we verder… you’ll be hearing from us! http://www.peoplesphere.be/hreps/nl/event/08122011.html Bovendien zetelde ik in mijn eerste “debat” , whoohoo, 2011 was het jaar van de “eerste keer” 🙂 .
 • En we blijven voortgaan op het elan van de eerste keer… Ook bij de politie leeft de #changevibe toen ze mij vroegen om mee te werken aan een tweedaags evenement rond innovatie en web2.0 bij de politie moest ik geen 2 keer nadenken. het congres: Meer blauw op 2.0 waren 2 fijne dagen, dagen die vele mensen geïnspireerd hebben en die “iets” op gang hebben gebracht binnen de politiewereld. De politie is je vriend, dat bleek al uit mijn vorige blog. Meer info over het event en de presentaties: http://politieschool.plot.be/content.php?hmID=18 En hier was het dan weer de eerste keer dat ik zelf mijn verhaal mocht brengen en een debat begeleiden. Vooral het verhaal vertellen beviel me sterk. Ik hoop dat niemand nog vlug de strijd tegen de dino’s opgeeft!

 • 2011 was vooral ook het jaar van nieuwe mensen leren kennen, het vergroten van mijn netwerk en het ontdekken van nieuwe dromen. Voor al die mensen, hope you’ll still be there in 2012, because you made 2012 rock!  Special one: Yoshi’s evolueerde naar dino’s en werden plots pino’s om te eindigen bij de zino’s..  een mooie vriendschap kan ontstaan, 2012 zal het antwoord brengen ;o)
 • En na de eerste keer radio, Flair, congresbegeleidster, spreker, debatteur en debatleider.. kwam ook de eerste keer De Standaard aan bod. Met dank aan Chantal De Pauw en Club35 voor het vertrouwen en het geven van een platform om onze stem te laten horen. Stakingen, maar… de ambtenaar: hij werkte! http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=Q33JVQ51

2011 was voor mij een topjaar. Zowel op persoonlijk als op professioneel gebied, dus je hoort mij zeker niet klagen.  Ik wil dan ook alle mensen bedanken die van 2011 zo’n mooi jaar hebben gemaakt. De mensen die mij hebben geïnspireerd, de mensen die me lieten dromen, de mensen die me terug met mijn twee voetjes op de grond brachten, de mensen die me deden lachen, de mensen die de tranen hebben opgevangen bij verdriet, de mensen die achter me stonden en de mensen die in mij geloofden: BEDANKT!

Waren er geen tegenslagen? Zeker wel, maar daar moet je niet op blijven terugkijken.. Die tegenslagen moet je zien als opportuniteiten om aan de toekomst te werken en telkens opnieuw te blijven verbeteren en te veranderen. Verandering binnen de publieke sector? Het kan.. allemaal SAMEN! We’ve only just begun to fight, you ain’t seen nothing yet… 2012 hier komen we!

Please follow and like us:
Pin Share

Gepubliceerd door

Sara Jane

- Verloofd met de liefste - Mama van 2 helden, plusmama voor 1 heldin - Levensgenieter en verlekkerd op al wat de zee te bieden heeft - Communicatieheld - Passie voor (Departement) Onderwijs - Krijgt energie wanneer ze mensen dingen laat doen waarvan ze zelf dachten dat ze het nooit zouden kunnen. Sommigen noemen dit leiderschap. Ik ga voor coaching - Positief, realtisch, creatief en soms een tikkeltje eigenwijs - Onzeker, al zullen velen dat ontkennen - Geen open boek. Al denken velen van wel - Digital geek - Social (media) freak - Ten alle tijden: gewoon mezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 172 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_copylinkIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 173 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 174 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 253

Enjoy this blog? Please spread the word :)