Meer Blauw op 2.0 Dino’s en Yoshi’s, alles krijgt een plaats

Een aantal maanden geleden werd ik daar Jacky Vastmans gecontacteerd die wou weten of ik als “hipste ambtenaar” geen zin had om mee te werken aan een congres over social media en de politie. Twee woordjes, meer was niet nodig: social media! En de afgelopen twee dagen waren het bewijs dat ik geen spijt moest hebben van mijn beslissing.
Het volledige programma van de twee dagen vinden jullie hier terug: http://politieschool.plot.be/content.php?hmID=18 Heel wat mooie verhalen en presentaties, heel wat enthousiaste mensen! Tijdens mijn presentatie heb ik gedaan waar ik goed in ben: praten… Raf Stevens leerde me onlangs dat verhalen vertellen belangrijk is… maar je moet ze leren en durven vertellen. En toen Jacky mij om een bijdrage vroeg, was dat het enige wat ik kon bedenken: ik ga mijn verhaal vertellen. Al had ik tot het einde van mijn presentatie mijn twijfels over het feit of dit verhaal wel iemand zou interesseren…

Mijn verhaal start bij dino’s. Laat één ding duidelijk zijn..; de enige dino’s waar ik van hou, zijn de dino’s die je kan eten… namelijk de koeken!

Dino’s planten zichzelf voort en dan krijg je de jonge dino … de Yoshi! Het is dus NIETS leeftijdsgebonden, voor mij gaat het om mentaliteit en een levenswijze. De dino’s en Yoshi’s zijn niet die mensen die de nieuwe media of andere innovatieve elementen niet kunnen gebruiken… het zijn wel de mensen die anti zijn, gewoon omdat deze media niet passen binnen oude structuren en procedures. Het zijn mensen die anti verandering zijn… en bovendien vaak blijven verkondigen dat ze zeker willen veranderen 🙂 .

En zo deed ik mijn verhaal… Ik ging van de dino’s naar de hipste ambtenaar, tot aan de wensen van de burger om zo te eindigen bij #club35 (waarover in een vorige blog meer). En toen kwam dat spontaan applaus… het deed verdorie deugd! Ik kreeg een enorme energieboost en ik denk dat niemand van de aanwezigen zich bewust was van wat dit voor mij betekende.

1 ding wil ik nog kwijt. Uit mijn masterproef bleek dat social media iets aan het imago kunnen doen. En hell yeah! Ik leerde Steven en Pieter als eerste flikken kennen en toen dacht ik: hmmm best fijn die mannen… moeten unieke exemplaren zijn. Toen kwam ik Peter tegen.. en dan het belgische Voorzitterschap 🙂 Ik ga Thibault en Sven nooit vergeten. En na vandaag weet ik 1 ding heel zeker: de politie, het zijn ook maar mensen die hun job op de best mogeljke manier proberen uit te oefenen en die hun best doen om er voor de burger te zijn. Maar bovenal, het zijn fijne én grappige mensen! Volgens mij is humor een selectiecriteria bij de poliie. Ze hebben humor die mannen en vrouwen bij de flikken, een humor die ik wel kan smaken, waarvoor dank!

Ik kan hen maar 1 ding vragen, doe wat wij als ambtenaar nu moeten doen: blijf naar buiten komen met die positieve verhalen. Negatieve zijn er ook, maar laat die jullie niet klein maken, jullie moeten fier zijn op wie jullie zijn en op jullie job! Ik hoop velen van jullie nog vaak tegen te komen… liefst wel op een evenement én in uniform ;o).. en niet voor één of andere bon ;o)

Hier mag het niet stoppen! Laat die dino’s en yoshi’s maar een samensmelten met de apen van Jef Staes, met de inspiratie van De Flik Steven, met het nieuwe werken van de overheid door Frank Van Massenhove, met de conversationstarters van Steven Van Belleghem en het nieuwe normaal van Peter Hinssen… Ik hoop dat bij deze #shashasha12 mag opgestart worden, i’m waiting for you guys to make this true… let’s take the battle #believers en #nonbelievers

Meer info over mijn Dino en Yoshi’s verhaal, over social media en de overheid? Ik kom het jullie graag vertellen, invite me! 🙂

Meer info over Club35? laat even je mailadres achter!

Please follow and like us:
Pin Share

Gepubliceerd door

Sara Jane

- Verloofd met de liefste - Mama van 2 helden, plusmama voor 1 heldin - Levensgenieter en verlekkerd op al wat de zee te bieden heeft - Communicatieheld - Passie voor (Departement) Onderwijs - Krijgt energie wanneer ze mensen dingen laat doen waarvan ze zelf dachten dat ze het nooit zouden kunnen. Sommigen noemen dit leiderschap. Ik ga voor coaching - Positief, realtisch, creatief en soms een tikkeltje eigenwijs - Onzeker, al zullen velen dat ontkennen - Geen open boek. Al denken velen van wel - Digital geek - Social (media) freak - Ten alle tijden: gewoon mezelf

2 gedachtes over “Meer Blauw op 2.0 Dino’s en Yoshi’s, alles krijgt een plaats”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 172 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_copylinkIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 173 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 174 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 253

Enjoy this blog? Please spread the word :)