Tournée Minérale…omdat kanker klote is!

Kanker is klote. “Klote kanker!” is wellicht ook de term die iedereen die al eens in aanraking is gekomen met kanker in de mond heeft genomen. En jammer genoeg ken ik zelf maar weinig mensen die nog niet met kanker in hun naaste omgeving te maken hebben gehad. De strijdvaardigheid siert elke patiënt. Tonnen respect is het enige wat ik daarvoor kan hebben.

Als fervente mama ben ik lid van een draaggroep op Facebook. Ik las enkele weken terug het verhaal van een mama van een tweeling. Geen leuk draagverhaal… wel klote klanker. Twee keer werd ze geteisterd door het lot. Wat een gelukzalig moment moest zijn, veranderde van de ene op de andere dag in een ware strijd in de hoop haar twee kindjes hier sterker uit te halen. Eén van de twee kindjes overleed vorige week. Klote kanker.

Een vriendin op Facebook, zwanger van haar 4de kindje. Ik weet dat de bevalling nadert en lees met veel plezier haar berichten over “dingske”. Plots een donderwolk. Bij haar man werd kanker vastgesteld. Met een warm hart lees ik nu de berichten van de strijd die ze samen met haar man is aangegaan. Knap, sterk en respect. Dat is het enige wat ik denk. Hopend dat ze binnenkort gewoon kunnen genieten van hun mooi gezin. Overtuigd dat hen dat wel zal lukken.

Goede vriendin van mijn papa…jaren gevochten tegen klote kanker. Sinds eind vorig jaar drinken ze terug samen pintjes aan de toog… enfin ik hoop dat er een toog is in de hemel.

Ex-collega jaren gevochten tegen klote kanker. Vandaag nog steeds kankervrij.

Meter van mijn vriend, verschillende malen herval van de kanker. Telkens opnieuw de moed bijeen geraapt. Telkens opnieuw leven met de angst dat je de strijd misschien deze keer niet haalt. Vandaag nog steeds kanker vrij.

Goede vriend van ons. Gaat al even door een professionele moeijke strijd. Plots darmkanker. Donker wolken. Gelukkig…de medische wereld wint.

Oef. De strijd is niet altijd voor niets. We mogen nooit opgeven. We moeten blijven hopen dat de medische wereld de strijd tegen de kanker eenvoudiger maakt. We moeten blijven hopen dat de medische wereld de strijd tegen de kanker zal winnen. We moeten blijven hopen dat elke kankerpatiënt de zorgen krijgt die hij of zij verdient. Ik geloof dat we door samen een klein steentje aan dit mooie project bij te dragen we alle patiënten met kanker een warm hart toedragen. Ik moet hier in geloven omdat baarmoederhalskanker mijn familie treft. mijn mama, tantes en grootmoeder kregen het verdict allemaal tussen hun 30 en hun 40. Ik besef dat het ook voor mij op loer ligt…. 

Ik geloof dat we door samen een klein steentje aan dit mooie project bij te dragen we alle patiënten met kanker een warm hart toedragen.

Begrijp me niet verkeerd. Ook ik drink graag mijn strawberry colada. Een glaasje cava voor het eten kan er altijd wel in. Een heerlijk wit wijntje bij die zeevruchtenschotel.. Njammie. Maar… ik geloof ook dat het best zonder kan. Als ik lees dat heel wat mensen dagelijks een glaasje wijn bij hun eten nodig hebben en dat wij dat als maatschappij “normaal” zijn gaan beschouwen. Het verslavende effect van alcohol wordt zwaar onderschat. De gevolgen van een alcoholverslaving wordt te weinig over gesproken. De mensen die het slachtoffer zijn van geweld omdat er iemand in hun naaste omgeving verslaafd is….  Voor al die mensen wil ik de problematiek bespreekbaar maken. Voor al die mensen wil ik laten zien dat je ook plezier kan maken en genieten zonder alcohol.

We leven maar één keer. Er is geen generale repetitie en net daarom dat je nu moet genieten. Maar ik geniet graag zolang mogelijk en dat wens ik iedereen toe.

Ook jij kan een steentje bijdragen. Sponsor mijn deelname en laat ons samen de strijd aangaan: https://idonatefor.cancer.be/projects/omdat-kanker-klote-is

Please follow and like us:
Pin Share

Gepubliceerd door

Sara Jane

- Verloofd met de liefste - Mama van 2 helden, plusmama voor 1 heldin - Levensgenieter en verlekkerd op al wat de zee te bieden heeft - Communicatieheld - Passie voor (Departement) Onderwijs - Krijgt energie wanneer ze mensen dingen laat doen waarvan ze zelf dachten dat ze het nooit zouden kunnen. Sommigen noemen dit leiderschap. Ik ga voor coaching - Positief, realtisch, creatief en soms een tikkeltje eigenwijs - Onzeker, al zullen velen dat ontkennen - Geen open boek. Al denken velen van wel - Digital geek - Social (media) freak - Ten alle tijden: gewoon mezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 172 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 173 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 174 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 252

Enjoy this blog? Please spread the word :)