Vreemde vrienden op Facebook

De laatste tijd kom ik heel wat bizarre namen tegen op mijn Tijdslijn. Het lijkt wel of ik ben bevriend met half Azië, of ik heb speciale connecties in Polen en Tsjechië. Niets is minder waar….Na de nieuwe gebruikersvoorwaarden van Facebook besloten een deel van mijn vrienden plots hun profiel aan te passen…een ander deel van mijn vrienden werkt bij de politie en zag zichzelf, gezien de terreurdreiging om te vormen tot één of andere Oosterse persoonlijkheid.

1 gouden regel: privacysettings. De “nieuwe” gebruikersvoorwaarden van Facebook, zijn hoofdzakelijk een vertaling naar een begrijpbare taal. Maar al van in het begin geven wij Facebook de eigendom van onze foto’s en onze posts. Alleen drukt Facebook ons nu expliciet met de neus op de feiten. Facebook is een gevaar…neen…heel het internet is een gevaar. Angst voor het schenden van je privacy? Stop dan maar met het gebruik van je e-mail en gooi de klantenkaarten van Delhaize, Colruyt,…heel ver weg! Want het gevaar zit overal! Denk gewoon 2 keer na wat je post op je profiel en vooral…voor wie je informatie zichtbaar is. Zo kan ik het begrijpen dat mijn politievrienden bij hun “werkgever” plots gaan kiezen voor een mysterieuze werkplaats. Maar denken we nu echt dat het verwijderen van onze profielen of het onszelf een exotische naam geven op Facebook de terroristen gaat tegen houden? Ik vrees…dat daar straffere dingen voor nodig zijn.

Ik zag de discussie trouwens onlangs ook bij enkele bevriende politievrienden opduiken en ook hun besluit was… privacysettings aanpassen en je gezond verstand gebruiken.

Je kan je settings perfect instellen dat je niet terug te vinden bent via bv Google. Dus al die gekke namen zijn niet nodig. Ze zorgen alleen maar voor verwarring en doen mij vooral terugdenken aan de start van die sociale media profielen zoals vroeger op Netlog, Party Animal,…. waar we allemaal onder een pseudoniem op terug te vinden waren en waar de “echtheid” van de communicatie verdween. Bovendien zal ik niet rap een vriendschapsverzoek aanvaarden van zo’n rare exotische naam waar ik bovendien ook nog eens een mysterieuze foto bij krijg. Een lieve oproep dus aan mijn vrienden: ga je privacysettings eens goed na en…wees maar gewoon jezelf!

Please follow and like us:
Pin Share

Gepubliceerd door

Sara Jane

- Verloofd met de liefste - Mama van 2 helden, plusmama voor 1 heldin - Levensgenieter en verlekkerd op al wat de zee te bieden heeft - Communicatieheld - Passie voor (Departement) Onderwijs - Krijgt energie wanneer ze mensen dingen laat doen waarvan ze zelf dachten dat ze het nooit zouden kunnen. Sommigen noemen dit leiderschap. Ik ga voor coaching - Positief, realtisch, creatief en soms een tikkeltje eigenwijs - Onzeker, al zullen velen dat ontkennen - Geen open boek. Al denken velen van wel - Digital geek - Social (media) freak - Ten alle tijden: gewoon mezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 172 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 173 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 174 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 252

Enjoy this blog? Please spread the word :)