Mr. Grey… 50 shades of Erotic Marketing

In november startte de ticketverkoop voor de 50 shades hype. Samen met 17 andere vriendinnen kochten we op dag 1 van de ticketverkoop onze inkomstbewijsjes… nog geen half uur erna was alles uitverkocht. De hype van de boeken werd doorgetrokken naar de film. Elke vrouw die de boek gelezen heeft, is stiekem nieuwsgierig naar de film. Toch was de ontgoocheling bij velen groot na de release van de eerste trailer… was dit nu dé Mr. Grey?

nAzg29IQ_400x400

Jamie Dornan was nu niet direct mijn fantasiebeeld bij de befaamde Mr. Grey. En daar werd een eerste illusie bij de film al doorprikt. Hoewel de drie #50Shades boeken qua teksten zeker geen kwalitatieve hoogstandjes zijn, konden de 3 boeken mij wel bekoren. Het magische van een boek, je fantasie de vrije loop laten gaan, is bij dit soort boeken nog belangrijker.

Het was dus met enige terughoudendheid dat ik naar de film ging. Die fantasiewereld verdwijnt een beetje. Die magische invulling die je zelf aan de dingen geeft, verdwijnt omdat je er de beelden bij krijgt. Maar een avondje onder de ladies…ach gezellig zou het sowieso worden. Dus verstand op 0 en go with the flow en gewoon genieten van het gezelschap, dat was de ingesteldheid gisterenavond.

Na een lekker etentje met de dames bij Pépé Néro, waar we al onmiddellijk beloond werden door een aantal knappe Italiaanse Mr. Greys ;), vertrokken we naar de Kinepolis en we waren daar duidelijk niet alleen.  Heel het concept van Ladies@the movies kan toch wel wat verbetering gebruiken: chaos aan de pastabar, lange wachtrij (terwijl je perfect weet hoeveel volk er komt), in Mechelen en Hasselt waren er een paar knappe mannen aanwezig in bloot bovenlijf, in Leuven bleef het bij een deftige heer in maatpak…  Geef toe als je naar een ladiesnight gaat van 50Shades of Grey, dan verwacht je wat mannelijk bloot te zien…  zelf de persoon die prijzen uitdeelde, speelde in de verste verte geen rol in mijn fantasieën, maar goed… dat buiten beschouwing gelaten.

En dan de film. De recensies waren negatief, oersaai en te weinig erotiek. Ik had mij dus al voorbereid dat ik misschien 2 uurtjes slaap kon inhalen. Maar niets was minder waar. De film volgt relatief goed het verhaal van het boek. Alles is iets romantischer voorgesteld dan in het boek. Mr. Grey wordt het onbereikbare personage…de man die zijn eigen wereldje niet wil opgeven… maar in de film..zie je hem twijfelen…merk je dat de liefde groter wordt… merk je dat hij verscheurd wordt door een tweestrijd… Dat zorgt ervoor dat je je nog meer kan inleven in het verhaal…dat zorgt ervoor dat je zelf ook terugdenkt aan een onbereikbare liefde die we allemaal wel al eens gekend hebben.

Saai durf ik de film dan ook zeker niet noemen. De spanning wordt opgebouwd en ook de nodige erotiek was aanwezig. Je had niet het gevoel naar een hardcore bdsm seksfilm te kijken… maar ik denk dat daar ook niemand van de vrouwen in de zaal op zat te wachten.  De onderdanige rol, het opwindende stoute en de soft core seks hadden de bovenhand.  Straffe uitspraken en het stoppen van het romantiseren van de seks staan toch wel centraal. De beste quote uit het boek/film is voor mij dan ook ongetwijfeld:

d4c97a6b87409a373a0561f4e96ff56d

Kort samengevat: het was een goede film en voldeed aan mijn verwachtingen. Niet zo sterk als het boek, maar dat is logisch. Het magische van je fantasiebeleving verdwijnt. De grootste tegenvaller, voor mij persoonlijk dan toch, waren de ongetrimde/ongeschoren haarbossen van de hoofdacteurs. Dat is natuurlijk een kwestie van perceptie… want je bent voor of je bent tegen… maar voor mij…. ik zoek liever niet de bomen, euh, piemel door het bos :p

En om dan te besluiten… 50Shades is een beetje de Heineken van de film en literatuur. Vele vinden de teksten slecht en de dialogen van lage kwaliteit… en toch…. de laatste maanden, weken en dagen was het weer allemaal 50 tinten wat de klok sloeg. Een ijzersterke erotische marketing noem ik dat. Mensen meetrekken in een verhaal, in een belevenis. Vrouwen het gevoel geven dat ze deel uitmaken van dat grotere geheel… 50Shades of Grey is in 1 ding zeker geslaagd en dat is een onklopbare marketing-en communicatiecampagne op poten zetten waar ze miljarden mensen hebben in mee getrokken. En laat ons ook niet vergeten… 50shades heeft seks bespreekbaar gemaakt, 50shades heeft veel vrouwen doen inzien dat je af en toe laten gaan in je fantasiewereld geen kwaad kan… en ik ben nu al benieuwd naar de 50shades babyboom!

Fifty-Shades-of-Gray-movie-1

Please follow and like us:
Pin Share

Gepubliceerd door

Sara Jane

- Verloofd met de liefste - Mama van 2 helden, plusmama voor 1 heldin - Levensgenieter en verlekkerd op al wat de zee te bieden heeft - Communicatieheld - Passie voor (Departement) Onderwijs - Krijgt energie wanneer ze mensen dingen laat doen waarvan ze zelf dachten dat ze het nooit zouden kunnen. Sommigen noemen dit leiderschap. Ik ga voor coaching - Positief, realtisch, creatief en soms een tikkeltje eigenwijs - Onzeker, al zullen velen dat ontkennen - Geen open boek. Al denken velen van wel - Digital geek - Social (media) freak - Ten alle tijden: gewoon mezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 172 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 173 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 174 Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /customers/8/b/b/dddsj.be/httpd.www/sjdeputter/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 252

Enjoy this blog? Please spread the word :)